EK lonkt voor Jong Oranje

Jong Oranje kan zich maandagavond in Rotterdam plaatsen voor het EK voetbal in Israël van 2013.

De ploeg van coach Cor Pot speelt op Het Kasteel in Rotterdam de tweede wedstrijd in een playoff met Jong Slowakije. De eerste wedstrijd in Slowakije eindigde in 0-2.

Pot zal zijn opstelling niet al te veel omgooien. Hij moet in ieder geval wel Jordy Clasie vervangen, die zich bij het grote Oranje moest melden voor het WK-kwalificatieduel met Roemenië. Voor de Feyenoorder in de plaats speelt Ricky van Haaren (VVV-Venlo).

Waarschijnlijk staat FC Twente-aanvaller Jerson Cabral in de basis. De linksbuiten vervangt in dat geval Yanic Wildschut.

Pot heeft er in ieder geval vertrouwen in, maar waakt voor onderschatting. "Ik heb het idee dat de spelers er klaar voor zijn. Ik verwacht dat ze beter bij de les zijn dan in Slowakije. Het wordt geen walk-over. We moeten weer aan de bak."

Bruma tussen Oranje en Jong Oranje

Voor Jeffrey Bruma is het vast weer even wennen bij het 'kleine' Oranje. De verdediger leek hard op weg een vaste waarde voor het Nederlands elftal te worden, maar de speler van Hamburger SV (gehuurd van Chelsea), speelt dinsdag niet in Roemenië, maar een dag eerder met Jong Oranje.

Na de training van Jong Oranje in Zwijndrecht pakt hij nog even de bal om voor zichzelf aan de slag te gaan. Zijn leven staat nog meer dan eerst in het teken van de topsport. "Ik kreeg door dat ik iets moest veranderen", zegt Bruma enkele maanden na het mislopen van het EK. "Dat heeft me aan het denken gezet en ik ben me nog meer gaan focussen. Alles wat me daarin tegenhield, moest weg."

Dat nu generatiegenoten als Bruno Martins Indi en Ricardo van Rhijn in het grote Oranje zitten, doet hem naar eigen zeggen geen pijn. Hij gunt het ze zelfs van harte. "Ze hebben hard gewerkt, dus ze hebben het verdiend. Zij zijn momenteel beter dan ik. Dat is hun verdienste", blijft hij diplomatiek.

Ook over het feit dat Douglas, een geboren Braziliaan, wel is geselecteerd en hij niet, haalt hij zijn schouders op. Hij kan wel zitten balen, zegt hij, maar het is de keuze van de KNVB om hem te selecteren. "Ik kan me beter op mijn eigen spel richten", reageert de geboren Rotterdammer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl