Vrouwenhandelaar vast in Bulgarije

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia is een man opgepakt die in Nederland is veroordeeld voor vrouwenhandel. Dat melden Bulgaarse media. De Bulgaar werd in februari bij verstek veroordeeld tot ruim zes jaar gevangenisstraf.

De man was de hoofdverdachte in de Sierra-zaak. De rechtbank in Alkmaar achtte hem schuldig aan uitbuiting van elf Bulgaarse vrouwen. De man en zijn medeverdachten lokten de slachtoffers tussen 2000 en 2007 naar Nederland en dwongen hen met geweld in de prostitutie te werken.

Uitlevering

Volgens de Bulgaarse media wordt de arrestant nu uitgeleverd aan Nederland. In de zaak werden ook vier anderen veroordeeld, drie Bulgaren en een Nederlander. Die Bulgaren zijn nog altijd voortvluchtig.

De veroordeling in februari was het sluitstuk van een slepende zaak. In 2009 werd het Openbaar Ministerie vanwege fouten in het onderzoek niet-ontvankelijk verklaard, wat leidde tot Tweede Kamervragen en een intern onderzoek bij het OM. Later werd het OM alsnog ontvankelijk verklaard en kon de zaak opnieuw worden gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl