NOS NieuwsAangepast

VAE stuurt vliegtuig voor Malala

De Verenigde Arabische Emiraten sturen een vliegtuig naar Pakistan voor een eventueel transport van de 14-jarige Pakistaanse Malala naar het buitenland.

De oliestaat maakt visa in orde voor zes artsen en een ambulanceteam die het meisje aan boord kunnen verplegen. Pakistan heeft nog niet gevraagd om een plek in een buitenlands ziekenhuis voor het ernstig gewonde meisje.

Een Taliban-militant schoot Malala Yousafzai dinsdag in een schoolbus door het hoofd. Daarmee werd ze gestraft voor haar Engelstalige blog uit 2009 over de wreedheden van de Taliban. Ze verdedigde daarin ook het recht van meisjes om naar school te gaan.

Herstel

Over de gezondheidstoestand van Malala bestaat onduidelijkheid. Een bron uit het militair hospitaal in Rawalpindi waar ze verpleegd wordt, noemde vandaag tegenover Al Jazeera haar kans op herstel "zeer klein" is. "Haar hoofd en gezicht zijn erg gezwollen. Haar gelaatskleur is donkerder geworden", aldus de bron die anoniem wil blijven. Deze zondag zou moeten blijken of de tiener het haalt.

Woordvoerders van het Pakistaanse leger zijn veel positiever en spreken van een "bevredigend herstel". Malala's vitale organen zouden intact zijn, hoewel ze nog wel aan de beademing ligt.

In de hele wereld is geschokt gereageerd op de moordaanslag op de tiener. De Pakistaanse autoriteiten hebben 77.000 euro uitgeloofd voor tips die naar de dader leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl