NOS NieuwsAangepast

Schäuble: geen bankroet Grieken

De Duitse minister van Financiën Schäuble gelooft niet dat Griekenland op een faillissement afstevent. Tijdens een ontmoeting met zakenmensen in Singapore zei hij verder dat een vertrek van Griekenland uit de eurozone niet voor de hand ligt.

"Het heeft geen zin op een uittreden van Griekenland uit de eurozone te speculeren", zei Schäuble. Een Grieks exit zou volgens de minister bijzonder schadelijk zijn voor dat land, de eurozone en de wereldeconomie.

Wel benadrukte hij dat Griekenland fors moet bezuinigen en hervormen om te kunnen rekenen op verdere financiële steun van Duitsland en de andere Europese landen.

Merkel

Ook bondskanselier Merkel toonde zich gisteren optimistisch over de toekomst van Griekenland. Volgens haar maakt de regering van premier Samaras goede vorderingen met de noodzakelijke hervormingen.

Later deze maand komt de trojka van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF met een nieuw rapport over de situatie in Griekenland. Op basis daarvan moeten de eurolanden besluiten over een nieuwe tranche van een noodlening aan de Grieken ter waarde van 31,5 miljard euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl