NOS NieuwsAangepast

Holleeder zegt niets over liquidaties

Willem Holleeder is in het NTR-programma College Tour alle vragen uit de weg gegaan over de liquidaties in de onderwereld. Het Openbaar Ministerie brengt hem onder meer in verband met de moorden op topcrimineel John Mieremet en vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Holleeder ging niet in op vragen van studenten over deze zaken. Hij ontkende nogmaals dat hij Endstra heeft afgeperst. In 2007 legde de rechter hem daarvoor negen jaar cel op.

Heineken

Volgens Holleeder heeft hij aan de Heineken-ontvoering geen geld overgehouden. Hij blijft bij het verhaal dat al het niet teruggevonden geld op het strand is verbrand door mede-ontvoerder Frans Meijer.

Hij noemde de ontvoering van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer naïef en verkeerd. Hij heeft er vooral spijt van dat hij de twee heeft vastgeketend.

"Ik schaam me voor die kettingen. We wilden voorkomen dat ze zichzelf iets zouden aandoen. Onder die omstandigheden is het niet ondenkbaar dat iemand suïcidaal zou worden. Daar zijn we te ver in gegaan."

Niet bang

Op dit moment komt hij rond door geld te lenen. Hij hoopt binnenkort te verdienen aan zijn column in Nieuwe Revu maar voorlopig moet hij al het geld afstaan. Justitie heeft beslag gelegd op 18 miljoen euro. Volgens Holleeder is dat ten onrechte.

Ook zegt Holleeder niet bang te zijn dat hem iets wordt aangedaan. "Ik ben hier op de motor gekomen en ik ga ook op die motor weer weg. Ik loop nog elke dag door Amsterdam en ik heb geen bodyguard."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl