NOS VoetbalAangepast

Bescheiden zege Oranje op Andorra

Oranje heeft in groep D van de WK-kwalificatie ook de derde wedstrijd gewonnen.

Tegen Andorra werd het na een vlotte 2-0 voorsprong tenslotte 3-0.

Het geduld van het publiek in de Kuip werd niet lang op de proef gesteld. In de zevende minuut zorgde Rafael van der Vaart (bezig aan zijn 101ste interland) met een bekeken schot voor de 1-0.

Klaas-Jan Huntelaar maakte er na een kwartier met het hoofd 2-0 van. Het was tot dan toe voorspelbaar eenrichtingsverkeer en dat bleef het. Nederland speelde geduldig en beheerst, wat meteen ook een probleempje opleverde: Andorra hield redelijk zicht op de Oranje-aanvallen en grote kansen kwamen er vooralsnog niet.

Schaken scoort voor feller Oranje

Kort na rust was het weer raak. Met een simpel intikkertje zette Ruben Schaken zijn debuut luister bij: 3-0. Oranje was iets feller dan in de eerste helft en bracht Andorra vaker in de problemen.

Ron Vlaar kopte op de paal, Huntelaar schoot van dichtbij over en Jeremain Lens zag een harde pegel met kunst en vliegwerk gestopt worden. Het tempo daalde echter weer wat en zoekgespeeld werd Andorra niet.

Met een driedubbele wissel hield Oranje al rekening met het aanstaande cruciale duel met medekoploper Roemenië. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Nederland zorgde nog enkele keren voor chaos bij Andorra achterin, maar treffers bleven verder uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl