NOS NieuwsAangepast

Cameron zwijgt over Nobelprijs

De Britse premier Cameron heeft niet willen reageren op de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Europese Unie. Terwijl andere regeringsleiders met verheugde reacties kwamen, liet Cameron verzoeken om een reactie links liggen.

Cameron heeft te maken met een Conservatieve Partij die diep verdeeld is over de Britse rol in Europa. Zijn partijgenoot in het Europees Parlement Daniel Hannan twitterde over de Nobelprijs: "Eerst Al Gore, toen Obama en nu dit".

Stap verder

Nigel Farage, het hoofd van de Britse Onafhankelijkheidspartij die tegen Europa is, ging een stap verder in zijn reactie. Hij vindt het net als Geert Wilders een absolute schande dat de prijs aan de EU is toegekend.

Volgens Wilders krijgt de EU de prijs op het moment dat Brussel heel Europa in de ellende stort. Zo denkt Marine Le Pen, de leider van het rechtse Front National in Frankrijk er ook over.

De Britse oud-minister Rifkind vindt dat de NAVO de prijs met de EU had moeten delen, omdat de NAVO het eind van de Koude Oorlog bespoedigd heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl