Rusland leidt na zege op Portugal

Rusland is in WK-kwalificatiegroep F aan kop gekomen dankzij een nauwelijks verdiende 1-0 zege op Portugal in Moskou.

Portugal opende sterk, maar Rusland kwam al snel op voorsprong.

Aleksandr Kerzjakov kreeg een vrije doorgang na een misser op het Portugese middenveld. De Portugezen, met onder anderen Cristiano Ronaldo in de gelederen, waren veel sterker en kregen goede kansen. Na rust was het duel meer in evenwicht en bleven grote kansen uit

Knappe triomf België in Servië

Na drie speelronden in groep A is België de trotse koploper. De Belgen boekten in Belgrado een knappe 3-0 overwinning op Servië.

De thuisploeg begon overdonderend, maar Zoran Tosic (paal) en Dusan Tadic (schot gestopt door Thibaut Courtois) verzuimden te scoren. België was efficiënter; Kevin de Bruyne, die Dries Mertens op de bank hield, vond het hoofd van Christian Benteke: 0-1.

Vlak voor en vlak na rust waren er weer kansen voor Tosic en na 68 minuten gooide De Bruyne het duel met zijn eerste interlandgoal op slot. In blessuretijd maakte Kevin Mirallas de 0-3.

Kroatië heeft net als België zeven punten. Na de 1-1 bij België in september won Kroatie in Macedonië met 2-1.

Ruime zeges toplanden

In groep B pakte Italië in Yerevan de volle buit tegen Armenië (1-3). Andrea Pirlo, Daniele De Rossi en Daniel Osvaldo waren trefzeker voor de finalist van het voorbije Europees kampioenschap.

Spanje (met Frankrijk gedeeld aan kop in groep I) boekte in Minsk een simpele zege op Wit-Rusland: 4-0. Jordi Alba opende de score waarna Pedro drie goals maakte.

Duitsland (koploper in groep C) won uit met 6-1 van Ierland. Marco Reus en Toni Kroos scoorden twee keer. Miroslav Klose en Mesut Özil (strafschop) waren de andere doelpuntenmakers. In blessuretijd redde Andy Keogh de eer voor de Ieren.

In groep H schoot Engeland pas laat met scherp tegen San Marino. Tot aan de zeventigste minuut was de stand 2-0 waarna Wayne Rooney, Danny Welbeck en Alex Oxlade-Chamberlain de score naar 5-0 tilden.