NOS SportAangepast

Giants zorgen voor unicum

San Francisco Giants heeft de finale van de National League bereikt door in een best-of-5-serie met 3-2 te winnen van Cincinnati Reds.

Het laatste treffen, in Cincinnati, eindigde in 6-4. Met de winst zorgde San Francisco voor een unicum.

Nog nooit had een ploeg een best-of-5-serie gewonnen door eerst de twee thuiswedstrijden te verliezen en vervolgens drie uitduels te winnen. Dat de Reds lijdend voorwerp waren is weer niet verrassend: ze hadden zeventien jaar geen thuisduel in de play-offs gewonnen.

De Giants maakten al hun punten in de vijfde inning, mede dankzij een grand slam homerun van Buster Posey. De Reds kwamen nog sterk terug, maar bleven op vier steken.

De tegenstander van San Francisco in de finale van de National League komt uit het treffen tussen St. Louis Cardinals en Washington Nationals. De stand in die ontmoeting is 2-2, nadat Washington het vierde duel thuis met 2-1 won.

Ook Tigers finalist

In de American League bereikte Detroit Tigers de finale door de vijfde wedstrijd tegen Oakland Athletics uit te winnen met 0-6. Baltimore Orioles en New York Yankees staan op 2-2, nadat Baltimore in New York de vierde wedstrijd won met 1-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl