NOS NieuwsAangepast

Obama: ik was te beleefd

De Amerikaanse president Obama heeft zich voor het eerst uitgelaten over zijn teleurstellende optreden tijdens zijn eerste debat met uitdager Mitt Romney. Tegen de Amerikaanse zender ABC zei hij dat hij zelf ook niet tevreden was over de confrontatie.

"Ik was te beleefd", oordeelt Obama. "Maar weet je, het is moeilijk om maar te blijven zeggen: 'wat u zegt klopt niet'. Je valt dan in herhaling."

Vriend en vijand waren vorige week verbaasd over het matte optreden van Obama tijdens het debat. Zo viel hij zijn Republikeinse rivaal niet aan op pijnpunten als zijn bedrijfsverleden en een controversiële uitspraak dat 47 procent van de kiezers klaplopers zijn.

"Romney deed het goed die avond, ik slecht. Dat is me wel eens vaker overkomen", nuanceerde Obama. "In het volgende debat zal ik actiever zijn."

Herkansing

Obama sprak tegen dat hij hiermee het momentum van de verkiezingsrace uit handen heeft gegeven. "Het karakter van de race is nog altijd hetzelfde. Romney doet veel moeite om zijn echte posities te verhullen."

Vannacht is de eerste herkansing van de Obama-campagne, als vicepresident Biden in debat gaat met Romneys running mate Paul Ryan. Die ontmoeting wordt vannacht live uitgezonden op Journaal 24, vanaf 3.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl