NOS NieuwsAangepast

Geld voor tip Pakistaans meisje

Er is een beloning uitgeloofd voor informatie die leidt naar de arrestatie van de daders die de Pakistaanse activiste van 14 jaar neerschoten. De beloning is beschikbaar gesteld door de Pakistaanse overheid en is omgerekend 80.000 euro.

De 14-jarige Malala Yusufzai werd gisteren in de Swat-vallei, in het noordwesten van Pakistan, aangevallen toen ze op weg was van school naar huis. De taliban hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. Volgens hen is het meisje aangevallen omdat ze anti-taliban en seculier is.

Opnieuw aanvallen

Artsen hebben aan de BBC laten weten dat het meisje succesvol is geopereerd en buiten levensgevaar is. Een taliban-woordvoerder zei dat het meisje opnieuw zal worden aangevallen als ze de aanval overleeft.

Yusufzai werd bekend doordat ze in 2009 een dagboek bijhield voor de BBC over haar leven in de Swat-vallei. De taliban hadden het toen voor het zeggen in die regio en en sloten alle meisjesscholen.

Over de hele wereld is met afschuw gereageerd op de beschieting. VN-secretaris Ban Ki-moon laat in een reactie weten verontwaardigd te zijn en haar ouders te gaan schrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl