NOS NieuwsAangepast

Verdachten gelinkt aan Oerlemans

De Britse politie onderzoekt of twee terreurverdachten die gisteren in Londen zijn opgepakt, betrokken zijn geweest bij de ontvoering van de Nederlandse fotograaf Jeroen Oerlemans. Die werd in juli een week lang in Syrië vastgehouden samen met een een Britse collega.

De twee verdachten, een man en een vrouw van 26 met de Britse nationaliteit, landden gisteren op de luchthaven Heathrow en werden direct aangehouden. Ze kwamen uit Egypte. De twee worden ervan verdacht naar Syrië te zijn gereisd voor terroristische doeleinden.

Buitenlandse volgelingen

De verdachten zitten vast in een politiebureau in Londen. Volgens de politie zal tijdens de verhoren zeker gevraagd worden naar de ontvoering van de twee fotografen.

Oerlemans en zijn Britse collega raakten in juli bij een ontsnappingspoging gewond. Ze werden later bevrijd door het Vrije Syrische Leger. Syrische bronnen meldden vorige maand dat ontvoerder Abu Mohammad al-Shami al-Absin in Noord-Syrië was vermoord. Het was toen niet duidelijk wat er met de ongeveer dertig veelal buitenlandse volgelingen van Abu Mohammad was gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl