NOS NieuwsAangepast

Top Laurentius mag aan de slag

Twee directeuren van woningcorporatie Laurentius uit Breda mogen weer aan het werk. Dat heeft de rechter in Breda bepaald in een kort geding.

De twee waren door de corporatie geschorst omdat er een intern onderzoek loopt naar dubieuze vastgoedtransacties. Eerder werd daarvoor voormalig algemeen directeur Walter V. opgepakt.

Volgens de rechter heeft de corporatie geen goede reden gegeven voor de schorsing van de directeur Financiën en Vastgoedprojecten en de directeur Klant en Markt. In een toelichting op de schorsing stonden volgens de rechtbank geen concrete verwijten aan de twee.

Lastige positie

Toen de twee werden geschorst benadrukte Laurentius dat ze geen verdachten zijn in de fraudezaak. Maar omdat het interne onderzoek zich uitbreidde naar de terreinen waarvoor zij verantwoordelijk zijn, kwamen de directeuren volgens de corporatie in een lastige positie.

Voormalig Laurentius-directeur Walter V. en twee directeuren van vastgoedbedrijven worden ervan verdacht de corporatie voor miljoenen te hebben opgelicht door fraude bij de koop en verkoop van panden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl