NOS NieuwsAangepast

Meer biologisch voedsel verkocht

In het eerste half jaar is opnieuw meer biologisch voedsel verkocht. De omzet steeg met 11,8 procent tot 445 miljoen euro.

De omzet van biologische vis (+94%), vleeswaren (+55%) en koffie, thee en cacao (+25%) groeide het snelst. Van alle biologische producten nam alleen de verkoop van vleesvervangers af.

De omzet van biologische voeding stijgt al tien jaar op rij. "Als het meezit, wordt aan het einde van dit jaar voor het eerst een jaaromzet van 1 miljard euro gehaald", aldus directeur Bavo van den Idsert van brancheorganisatie Bionext.

Lange weg te gaan

Overigens hebben de biologische producten nog een lange weg te gaan. Consumenten geven in de supermarkt dit jaar waarschijnlijk 33 miljard euro uit aan levensmiddelen. Dat betekent dat het marktaandeel van bio-producten amper drie procent is; veel lager dan bijvoorbeeld in Duitsland en Scandinavië.

Hans van der Ent heeft, samen met zijn vrouw Ina, een natuurwinkel in Ridderkerk. Hij reageert verheugd op de stijgende omzetcijfers: "Een bepaalde groep consumenten kiest gewoon bewust voor dit soort producten. Wat mij opvalt, dat ik steeds meer jonge mensen in de winkel zie".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl