NOS NieuwsAangepast

Sesamstraat boos om Obama-spot

De Amerikaanse versie van het tv-programma Sesamstraat heeft president Obama opgeroepen een verkiezingsspotje niet meer uit te zenden. In het filmpje worden beelden gebruikt van Big Bird, de Amerikaanse neef van Pino.

Big Bird speelt een rol in de verkiezingsstrijd sinds Mitt Romney vorige week tijdens een debat zei dat hij wil bezuinigen op de Amerikaanse publieke omroep PBS. Daardoor zal er ook minder geld naar Sesamstraat gaan.

In het verkiezingsspotje hamert Obama erop dat Romney de verkeerde vijanden op de korrel neemt. "Wat hem betreft is Sesame Street de schuldige, niet Wall Street", stelt de voice-over. "Romney valt vijanden aan, waar ze zich ook nestelen."

'Zwaktebod'

Sesamstraat wil niet in het politieke steekspel worden betrokken en vraagt Obama daarom het spotje niet meer uit te zenden. "Sesamstraat is niet-partijdig en steunt geen kandidaten. We hebben dit spotje niet goedgekeurd."

Romney noemt de aanval van Obama een zwaktebod. "In deze moeilijke tijden kunnen we het beter over serieuze onderwerpen hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl