NOS VoetbalAangepast

Van Gaal geeft show weg op training

De meest opvallende persoon dinsdag op de training van het Nederlands elftal was Louis van Gaal.

De bondscoach voorzag de vele positiespelletjes op het veld van Quick Boys van fanatiek commentaar.

"Lekker Lens", galmde het over de duinen. "Indi, werelds jongen. Ruben, eindelijk heb je het in de gaten", bulderde Van Gaal onder meer.

Ook moest Van Gaal wederom een 'aanslag' verwerken. Vorige maand kon hij zijn kwetsbare heup nog maar net beschermen toen Bruno Martins Indi hem na de zwaarbevochten zege op Turkije besprong. In Katwijk schoot Jeremain Lens per ongeluk een bal richting het hoofd van zijn trainer.

Van Gaal weerde de bal af met beide armen, maar liet van schrik het fluitje uit zijn mond vallen. De bondscoach deed vervolgens alsof er niets aan de hand was. Hij bleef het positiespelletje van commentaar voorzien. "Lekker Lens. Ja, Lens, jij begrijpt het."

Fitte selectie

Van Gaal beschikt over een fitte selectie, waarmee hij woensdag achter gesloten deuren traint in de Rotterdamse Kuip. Hij geeft waarschijnlijk dan zijn basisformatie voor het duel van vrijdag met Andorra prijs.

Een blik op de basisformatie van de laatste interland tegen Hongarije leert dat Jetro Willems, Wesley Sneijder en Jordy Clasie niet beschikbaar zijn. Van Gaal kan wel weer een beroep doen op Nigel de Jong en Rafael van der Vaart. Hij zou kunnen besluiten om het zwakke Andorra met slechts drie verdedigers te bespelen.

Het Nederlands elftal won de eerste duels in de WK-kwalificatie van Turkije (2-0) en Hongarije (4-1). Ook Roemenië, komende dinsdag de tegenstander in Boekarest, is nog zonder puntverlies. De formatie versloeg Estland (2-0) en Andorra (4-0), dat ook tegen Hongarije (5-0) geen indruk kon maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl