UWV komt met sollicitatie-game

Het UWV heeft een online sollicitatie-game gelanceerd voor laag- en middelbaar opgeleide jongeren. Het uitkeringsinstituut wil met het spel de jeugdwerkloosheid tegengaan.

Op de site 'Expeditie Work' kunnen spelers vijf vaardigheden verbeteren. Door middel van spelletjes oefenen de jongeren onder meer met het opstellen van een cv, het schrijven van een netwerkplan en het maken van een persoonlijke lijst met tips om werk te vinden.

Belevingswereld

"Veel jongeren maken een valse start op de arbeidsmarkt omdat ze niet goed weten wat ze kunnen en willen", zegt directeur André Timmermans van UWV Werkbedrijf.

"Ook ontbreekt het hen vaak aan kennis en vaardigheden over solliciteren. Via 'Expeditie Work' proberen we jongeren te bereiken op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat jongeren na het spelen van de game beter voorbereid zijn op het solliciteren en sneller aan de slag komen."

Jeugdwerkloosheid gestegen

De jeugdwerkloosheid is het afgelopen jaar flink gestegen. Volgens cijfers van het CBS zit 13 procent van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar zonder baan. Een jaar geleden was dat nog 10 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl