NOS VoetbalAangepast

Douglas: "Een bijzondere dag"

"Ik heb alleen mijn vader en moeder nog maar gesproken. Ik ben onmiddellijk in de auto gestapt en naar Katwijk gekomen."

Douglas reageert een paar uur na de oproep van bondscoach Louis van Gaal nog steeds vol ongeloof op zijn uitnodiging voor Oranje. "Maar we zijn allemaal heel erg blij."

Na zijn eerste training op het veld van Quick Boys in Katwijk blijft hij herhalen hoe gelukkig hij is. "Dit is zo'n bijzondere dag. Echt heel bijzonder."

De 24-jarige verdediger van FC Twente werd maandag alsnog opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (12 oktober) en Roemenië (16 oktober). De bondscoach kan in de komende interlands niet beschikken over Feyenoord-verdedigers Stefan de Vrij en Joris Mathijsen. Douglas heeft sinds november 2011 een Nederlands paspoort en is sinds september beschikbaar voor het Nederlands elftal.

"Ik moet mijn plek nog veroveren", zegt de geboren Braziliaan. "Maar ik krijg nu wel een kans. Die moet ik grijpen. Als voetballer wil ik het hoogste bereiken. Ik wil daarom met Nederland op het WK uitkomen. Het is natuurlijk bijzonder dat het WK in Brazilië is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl