NOS NieuwsAangepast

Protestverbod voor bezoek Merkel

De autoriteiten in Athene hebben een demonstratieverbod afgekondigd voor het bezoek van de Duitse bondskanselier Merkel aan de Griekse hoofdstad. Merkel reist morgen naar Athene voor overleg met premier Samaras.

Tussen 9.00 en 22.00 uur geldt een samenscholingsverbod. Vanwege het verbod kunnen geplande demonstraties van de grootste Griekse vakbonden niet doorgaan. De politie zegt dat de maatregel nodig is om de openbare orde in de stad te handhaven.

Veiligheidsmaatregelen

Voor het bezoek van Merkel gelden strenge veiligheidsmaatregelen. In het centrum van Athene wordt het openbaar vervoer stilgelegd en de omgeving van het parlement en de Duitse ambassade wordt afgezet. Ook de route van het vliegveld naar het centrum wordt gesloten voor het verkeer. Meer dan 7000 agenten moeten het bezoek in goede banen leiden.

Op het Syntagma-plein voor het parlement hebben vandaag duizenden Grieken tegen de komst van Merkel gedemonstreerd. Op spandoeken stonden teksten als 'Merkel raus' en 'hier valt niets te halen.'

Eerste bezoek

De bondskanselier wordt door veel Grieken verguisd vanwege haar opstelling in de schuldencrisis. Griekse media hebben haar regelmatig afgebeeld als nazi.

Het wordt Merkels eerste bezoek aan Athene sinds het begin van de schuldencrisis. Twee maanden geleden bezocht premier Samaras haar in Berlijn. Merkel brengt nu een tegenbezoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl