NOS SportAangepast

Vettel zit Alonso op de hielen

Sebastian Vettel is in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 op vier punten van koploper Fernando Alonso gekomen. De Duitser won de grand prix van Japan, terwijl de Spanjaard uitviel.

De race van Alonso duurde slechts een paar honderd meter. Nog voor de eerste bocht tikte Kimi Räikkönen hem aan en belandde de Ferrari-rijder naast de baan. Vettel, gestart van pole op Suzuka, reed vervolgens onbedreigd naar zijn derde zege van het seizoen.

Het podium kende alleen maar gelukkige gezichten. Felipe Massa stond voor het eerst in twee jaar weer bij de topdrie en de voor eigen publiek rijdende Kamui Kobayashi was dat nog nooit gelukt.

Lange weg

Van een aanstaande derde titel wil Vettel nog niet spreken. "Het is veel te vroeg om over de titel te praten. Natuurlijk ziet het er nu een stuk beter uit, maar het is ook nog steeds een lange weg".

Het duurde overigens even voordat de Duitser door had dat Alonso was uitgevallen. "Ik heb niet gezien wat er na de start achter me gebeurde. Ik wist dat er een Ferrari uit was, maar pas toen ik Felipe Massa in de wedstrijd zag realiseerde ik me dat Alonso was uitgevallen. Jammer voor hem, maar dit kan ons ook overkomen."

Vijf finales

Ondanks de fikse tegenvaller bleef Fernando Alonso rustig. "Nu val ik uit, de volgende keer misschien Vettel, dat hoort ook bij deze sport. Er zijn nog vijf races. Ik moet gewoon ervoor zorgen elke wedstrijd net voor hem te eindigen. Het wordt een mooi gevecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl