NOS NieuwsAangepast

Vaatstra-onderzoek op schema

Justitie in Friesland is tevreden met het aantal mannen dat tot nu toe vrijwillig dna heeft afgestaan voor het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra. Het is het grootste dna-onderzoek ooit in Nederland gehouden.

Alleen vandaag al kwamen zo'n 1500 mannen naar verschillende locaties om dna af te staan. De opkomst was ongeveer 70 procent. In totaal zijn 8100 mannen voor het onderzoek opgeroepen.

Familielid van de dader

Vaatstra was 16 jaar toen ze in mei 1999 werd verkracht en vermoord in een weiland in de buurt van het Friese Veenklooster. De opgeroepen mannen waren op de dag van de moord tussen de 16 en 60 jaar en woonden in een straal van 5 kilometer van Veenklooster. Het OM hoopt met het dna een familielid van de dader op het spoor te komen en is blij met de hoge opkomst.

Justitie neemt contact op met diegenen die niet willen meedoen met het onderzoek. Het verzamelen van het dna-materiaal duurt nog tot volgende week. Daarna verwacht het Nederlands Forensisch Instituut minstens 5 maanden nodig te hebben voor laboratoriumonderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl