Afellay scoort bij zege Schalke 04

Schalke 04 heeft mede dankzij een doelpunt van Ibrahim Afellay met 3-0 gewonnen van VFL Wolfsburg. Wolfsburg deed bij Schalke alleen in de beginfase goed mee, daarna domineerde de thuisploeg.

De eerste echte kans leverde de 1-0 op: een rake kopbal van Jefferson Farfan na een half uur spelen. Afellay, vrijgezet door Lewis Holtby, scoorde de 2-0 meteen na rust. Op aangeven van Huntelaar maakte Roman Neustädter 3-0. Bas Dost zat bij VfL Wolfsburg de hele wedstrijd op de bank.

Recordzege Bayern München

Bayern München heeft met zijn zevende zege op rij de beste seizoenstart in Duitsland ooit geëvenaard. De koploper won thuis zonder moeite van 1899 Hoffenheim: 2-0.

Bayern had niet veel te duchten van Hoffenheim, dat blij mocht zijn dat het bij 2-0 bleef. Franck Ribéry schoot voor en na rust van binnen de zestien raak.

"Intelligent en slim"

Ribéry denkt dat Bayern in de Bundesliga nog wel een tijdje kan doorgaan met winnen. "We moeten proberen alle wedstrijden te winnen. Dat is natuurlijk niet makkelijk, maar we hebben toch echt een goede selectie'', aldus Ribéry. ,,Ik hoop dat het zo tot in het volgende jaar doorgaat.''

De lijstaanvoerder heeft inmiddels een flinke voorsprong op titelverdediger Borussia Dortmund. "We moeten niet kijken naar Dortmund of andere clubs, maar gewoon op deze weg verdergaan. Voor ons zelfvertrouwen was het goed om na de nederlaag in de Champions League goed te reageren in de competitie", vertelde Ribéry. Trainer Jupp Heynckes vond dat Bayern "intelligent en slim" had gespeeld. "Vanaf het begin hadden we de scepter in handen."