NOS NieuwsAangepast

Partijtop: vertrek Sap onvermijdelijk

Het partijbestuur van GroenLinks noemt het vertrek van Jolande Sap als partijleider in een schriftelijke verklaring "onvermijdelijk". Er zou na een publicatie van NRC Handelsblad geen weg terug meer zijn geweest.

De NRC schreef vanmiddag dat de partijtop het vertrouwen in het leiderschap van Sap verloren had. "Met deze publicatie zijn de pogingen van het partijbestuur om in rust tot een oplossing te komen, doorbroken en ligt het conflict op straat", stelt de GroenLinks-top.

Draagvlak

Het bestuur zegt dat er na de verkiezingen intensieve gesprekken zijn gevoerd met de achterban en betrokkenen . Op basis daarvan is geconcludeerd dat Sap niet langer voldoende draagvlak heeft binnen de partij.

"Helaas hebben we Jolande Sap hiervan niet kunnen overtuigen en zagen we ons uiteindelijk genoodzaakt om aan te dringen op haar vertrek", zegt het bestuur in de verklaring.

Partijvoorzitter Heleen Weening zegt: "Alles overziend was het vertrek van Sap onvermijdelijk geworden. We betreuren het zeer dat het zo gelopen is."

Geen reactie

Een woordvoerder zegt dat het partijbestuur nog geen mondelinge reactie op het vertrek van Sap zal geven. Het wil de vertrokken partijleider de kans geven om eerst zelf iets te zeggen. Sap heeft inmiddels via haar woordvoerster laten weten dat zij voorlopig geen interviews geeft. "Graag respect hiervoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl