NOS NieuwsAangepast

GL-jongeren woedend op partijtop

De jongerenorganisatie van GroenLinks is verbijsterd over het optreden van de partijtop, die het vertrouwen in partijleider Sap heeft opgezegd. De jongeren, verenigd in DWARS, vinden dat de partijtop zich moet schamen over de gang van zaken.

"Dit is bizar", zegt DWARS-voorzitter Jojanneke Vanderveen. "Partijfunctionarissen lijken meer vertrouwen te hebben in journalisten dan in elkaar." Volgens DWARS is er meer aan de hand dan een gebrek aan leiderschap bij Jolande Sap.

DWARS vindt dat de partijtop een "gedegen partijcultuur" moet opbouwen en noemt deze taak "immens".

'Wispelturige partijtop'

Ook oud-GroenLinks-Kamerlid Van Gent is kritisch over de partijtop. "Wispelturige partijtop. Eerst steun en toen weer niet. De leden nu aan zet voor opvolging en positie partijtop", twittert Van Gent.

Oud-GroenLinks-leider Halsmema twittert: "Zo, 'partijtop', mij hoeven jullie voorlopig niet meer te bellen." Oud-Kamerlid Dibi vindt dat een democratische partij zo niet met zijn eigen mensen kan omgaan.

In het partijbestuur zitten partijvoorzitter Heleen Weening, fractievoorzitter in de Eerste Kamer Tof Thissen en Europees delegatieleider Judith Sargentini.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl