NOS NieuwsAangepast

Campus Kerkrade dicht tot 2013

Het schoolgebouw in Kerkrade dat een week geleden werd gesloten vanwege scheuren in de vloer, blijft zeker tot het einde van het jaar dicht. Een ingenieursbureau is bezig met onderzoek naar de oorzaak van het probleem. De resultaten daarvan worden pas eind december verwacht.

Het pand van Campus Kerkrade wordt onder meer gebruikt door een vmbo-school, een muziekschool en een instelling voor creatieve cursussen. De bijna 1700 gebruikers moeten tot het einde van het jaar in een vervangende locatie worden ondergebracht.

Tijdelijk les

De scheuren in het gebouw werden begin dit jaar ontdekt, maar leverden toen geen gevaar op. Vorige week bleek dat het aantal scheuren flink was toegenomen. De burgemeester van Kerkrade besloot daarop per direct het gebouw te sluiten.

Campus Kerkrade is wel veilig genoeg bevonden voor de gebruikers om wat spullen op te halen. Dat gebeurt vanaf morgen, onder toeziend oog van het ingenieursbureau.

De vmbo-leerlingen krijgen tijdelijk les in een evenementenhal. De overige gebruikers hebben nog geen andere locatie gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl