Overtuigende zege PSV op Napoli

PSV heeft in de Europa League een even verrassende als overtuigende zege op Napoli geboekt. De Italiaanse nummer twee werd met 3-0 over de knie gelegd.

Na een schot van Lorenzo Insigne (recht in de handen van Boy Waterman) nam PSV het heft stevig in handen. Napoli werd vastgezet en Jeremain Lens (die licht werd aangetikt, maar geen penalty kreeg), Luciano Narsingh en Mark van Bommel kregen kansen.

Na negentien minuten was het wel raak; Timothy Derijck verstuurde een diepe bal, Federico Fernández en doelman Antonio Rosati liepen tegen elkaar op en Lens profiteerde. PSV bleef heersen en nog voor rust maakte Dries Mertens er met een mooie volley 2-0 van, na een prachtige actie van Narsingh op rechts.

Italiaanse storm gaat snel liggen

Na rust bracht Napoli-coach Walter Mazzarri zijn vedette Edinson Cavani in het veld en kreeg PSV binnen vijf minuten drie corners; Marcelo kopte naast, Derijck kopte op de voet van doelman Rosati en bij de derde kopte Marcelo raak:3-0.

Die goal was voor Napoli het sein uit de schulp te kruipen. Cavani stuitte op Waterman en Paolo Cannavaro schoot over. Het stormpje ging echter al snel liggen en prompt kwamen er weer kansen voor PSV (Atiba Hutchinson en Mertens).

In het laatste kwartier golfde het spel op en neer, maar waar Napoli nooit echt gevaarlijk werd, kreeg PSV nog enkele grote kansen. Rosati onderscheidde zich met knappe reddingen op een vrije trap van Mertens en een knal van Ola Toivonen.