Gelijkspel zwak Twente in Zweden

FC Twente heeft ook zijn tweede duel in de Europa League gelijkgespeeld. In Zweden werd het tegen Helsingborgs IF na een 2-0 achterstand uiteindelijk 2-2.

Slordig uitverdedigen werd direct door de Zweden afgestraft en Nikola Djurdjic werd bij zijn kopbal voor de 1-0 ook geen strobreed in de weg gelegd. Ook aan de 2-0 ging defensief geschutter vooraf: Douglas werd afgetroefd bij een hoge bal, waarna David Accam rustig voor kon zetten naar de geheel vrijstaande Djurdjic.

Twente kreeg zelf ook kansen: zo kopte Dedryck Boyata op de paal, werd een halve omhaal van Nacer Chadli knap gekeerd door de Zweedse doelman Pär Hansson en schoot Luc Castaignos van dichtbij tegen de keeper op.

Slotoffensief levert punt op

Twente-doelman Nikolai Michailov, die voor rust al zijn mannetje stond, voorkwam na de pauze dat defensief gepruts van onder anderen Boyata afgestraft werd door Accam en de net ingevallen Joseph Baffo.

Chadli was een van de weinigen die zich aan de Twentse malaise ontrok. Na een fraaie dribbel bood hij Robert Schilder een beste kans, maar die schoot via de lat over.

Een kwartier voor tijd bediende Chadli ploeggenoot Dusan Tadic en diens voorzet werd feilloos binnengekopt door invaller Rasmus Bengtsson. Twente perste er een slotoffensief uit, zag Schilder nog een grote kans missen, maar Douglas raak koppen. Kort voor tijd leek Twente nog de volle buit binnen te halen, maar Jerson Cabral liet die kans liggen.

Hannover met tien man langs Levante

Hannover 96 gaat na twee speelrondes aan de leiding in de groep van Twente. De Duitsers kwamen op vier punten door een knappe 2-1 zege op het Spaanse Levante.

De Duitsers stonden al na negen minuten met een man minder op het veld, omdat Haggui rood kreeg voor het neerhalen van Gekas in het strafschopgebied. Michel zette de Spanjaarden op 1-0 door de bijbehorende penalty te benutten.

Levante verzuimde de overtalsituatie uit te buiten. Al snel werd het 1-1 via een door Huszti benutte penalty en na de rust bezorgde Ya Konan Hannover 96 de overwinning. De Ivoriaan rondde een mooie aanval prima af.