NOS NieuwsAangepast

Bod Scheringa Museum afgewezen

De curator van de failliete DSB Bank heeft alle biedingen afgewezen op wat het Scheringa Museum had moeten worden. Het gebouw in Opmeer in Noord-Holland staat sinds 2009 leeg toen de bank van Dirk Scheringa omviel.

Geïnteresseerden konden van april dit jaar tot deze week bieden op het pand dat voor 80 procent is afgebouwd. Een woordvoerder van de curator wil niets zeggen over de partijen die een bod hebben uitgebracht of over de hoogte van die biedingen. Ook wil hij niet zeggen wat het pand minimaal moet opbrengen.

Andere bestemming

De curator gaat nu met hypotheekhouder Deutsche Bank en de curator van de inmiddels ook failliete bouwer Midreth om tafel zitten om te overleggen over een andere oplossing. Om het museum te kunnen bouwen was een hypotheek van 32 miljoen euro afgesloten. "De bedoeling is dat het in ieder geval wordt verkocht, want het zit in de failliete boedel", zegt woordvoerder Steven Gelder van de curator.

Het is in ieder geval niet de bedoeling dat het pand eerst wordt afgebouwd voor de verkoop. "Dat lijkt me niet opportuun, omdat het dan wordt afgebouwd als een museum. Een eventuele koper heeft wellicht een andere bestemming in gedachten", zegt Gelder. Het pand in Opmeer is 10.000 vierkante meter groot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl