NOS NieuwsAangepast

Lagere rente op Spaanse schuld

De rente op het meeste Spaanse schuldpapier is gedaald. Spanje haalde vanochtend 4 miljard euro op met drie schuldveilingen en betaalt aanzienlijk minder rente dan de vorige keer.

Met een 5-jarige staatslening werd 710 miljoen euro opgehaald tegen 4,76 procent rente. Een maand geleden was dat nog 6,45 procent.

Voor een 2-jarige lening van 1,3 miljard euro moet de Spaanse staat 3,28 procent rente betalen, eerder was dat 5,20 procent. Alleen voor een 3-jarige lening van 2 miljard euro ligt de rente van 3,95 procent een fractie hoger.

Kapitaalsteun

De belangstelling van beleggers voor Spaanse schuld was groter dan de vorige keer. Toch blijven de zorgen over Spanje de financiële markten beheersen. De Spaanse rente voor 10-jaars staatsleningen zit al weken dicht bij de 6 procent.

De financiële markten denken dat Spanje binnenkort Europese steun zal aanvragen. Premier Rajoy presenteerde onlangs aangescherpte hervormings- en bezuinigingsplannen van 40 miljard euro. Volgens de Spaanse centrale bank hebben de Spaanse banken 60 miljard kapitaalsteun nodig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl