NOS NieuwsAangepast

'Kritiek over Holleeder flauwekul'

Presentator Twan Huys is het niet eens met de kritiek op het uitnodigen van topcrimineel Willem Holleeder in zijn tv-programma College Tour. Vanuit de politiewereld is met verbazing gereageerd op het voornemen om Holleeder een podium te geven door middel van een uitgebreid interview op tv.

Een punt van kritiek is bijvoorbeeld dat het interviewen van Holleeder bijdraagt aan diens verheerlijking onder jongeren. Huys noemt dat flauwekul. "In College Tour komen echt niet alleen Nobelprijswinnaars aan het woord", zei Huys in het Radio 1-journaal.

Advocaat

Het programma wil journalistiek interessante gasten uitnodigen, en Holleeder is er daar één van volgens de presentator. Als voorbeeld gaf Huys dat ook Desi Bouterse twee jaar geleden is gevraagd voor College Tour. Die zei in eerste instantie ja, maar zegde op het laatste moment toch af.

Huys heeft met Holleeder en zijn advocaat afgesproken dat hij hem alles mag vragen. Ook de studenten in de zaal mogen al hun vragen stellen. Daar is van tevoren niets over afgesproken.

De aflevering met Holleeder wordt volgende week vrijdag uitgezonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl