NOS VoetbalAangepast

Advocaat verwacht gemotiveerd PSV

PSV beseft dat het zich donderdag tegen Napoli geen verliespartij kan permitteren als het goed wil meedraaien in de groepsfase van de Europa League.

Voor Dries Mertens is de Italiaanse opponent geen onbekende. De vleugelaanvaller, afgelopen zondag in Venlo goed voor een hattrick tegen VVV, behoorde tot het elftal van FC Utrecht dat Napoli in het Europa League-seizoen 2010/2011 knap op 0-0 en 3-3 hield.

"De ploeg is wel wat veranderd ten opzichte van toen, maar ze spelen nog hetzelfde. Als wij de bal hebben spelen ze met vijf verdedigers, maar als ze zelf de bal hebben met drie", omschreef Mertens de Zuid-Italianen tijdens de persconferentie van woensdag. De rappe Belg is een van de zekerheden binnen het elftal van Dick Advocaat, die met zijn team twee weken geleden in Oekraïne met 2-0 onderuit ging bij Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Matavz en Willems afwezig

Tim Matavz en Jetro Willems zijn er in ieder geval niet bij. Eerstgenoemde is herstellende van een zware griep, terwijl Willems een knieblessure opliep in de wedstrijd met Dnjepr. Beiden hebben inmiddels de training hervat, maar zijn nog niet wedstrijdfit.

De coach verklapte alvast dat Wilfred Bouma als linkerverdediger speelt, in plaats van Marcel Ritzmaier. "Wilfred denkt meer vanuit de verdediging dan Ritzmaier, die vooral aan aanvallen denkt", verklaarde Advocaat de wissel. Over de kracht van Napoli was hij duidelijk: "Ze spelen dicht op elkaar en schakelen vervolgens heel snel om. Voorin lopen een paar spelers die daar constant op loeren; daarin zijn ze dodelijk."

Locadia: "Begin weer opnieuw"

Door de afwezigheid van Matavz is er opnieuw plaats in de selectie voor jongeling Jürgen Locadia. Afgelopen zondag beleefde hij een fraai eredivisiedebuut door tegen VVV-Venlo (0-6) driemaal te scoren.

"Ik heb ervan genoten, maar maandag ging de knop weer om. Deze week is het voor mij weer opnieuw beginnen", aldus de achttienjarige aanvaller. "Ik moet elke dag hard blijven trainen. Er zijn bij PSV nog genoeg spitsen die verder zijn dan ik."

Hamsik geschorst

Aan de kant van Napoli start goalgetter Edinson Cavani vermoedelijk op de bank, terwijl spelmaker Marek Hamsik, de andere sterspeler van de ploeg, nog een schorsing uitzit. De Slowaakse international kreeg in de eerste speelronde rood wegens natrappen tegen het Zweedse AIK Solna, dat met 4-0 werd overlopen. De Chileen Eduardo Vargas nam in hetzelfde duel een hattrick voor zijn rekening.

In aanloop naar het duel meldden Italiaanse media dat Napoli, met Juventus koploper in de Serie A, met een gedevalueerd elftal aan de start zou verschijnen. "Dat interesseert mij eerlijk gezegd niet zo veel. Het blijft gewoon een heel goed team. Wij moeten een goed resultaat halen. Ik verwacht een gemotiveerd PSV", vertelde Advocaat.

Honderdste duel Twente

Eerder op de avond staat FC Twente tegenover Helsingborgs IF. De Tukkers speelden in het eerste groepsduel thuis met 2-2 gelijk tegen het Duitse Hannover 96, terwijl de Zweedse opponent bij Levante een 1-0 nederlaag kreeg te incassseren.

Twente, dat zonder de geblesseerden Leroy Fer, Andreas Bjelland en Dmitri Boelikin naar Zweden is gereisd, begint aan hun honderdste duel op het niveau van de UEFA Cup en de Europa League. De voorbije 99 wedstrijden leverden een positief saldo op voor de Enschedese club: 44 zeges, negentien gelijke spelen en 36 nederlagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl