NOS NieuwsAangepast

Vrouw aangereden op vluchtstrook

De A20 in de richting van Rotterdam bij knooppunt Gouwe is aan het begin van de avond uren afgesloten geweest na een ongeluk. Een zwangere vrouw die met pech op de vluchtstrook stond, werd met hoge snelheid aangereden door een personenwagen. Beide bestuurders raakten lichtgewond.

Vanmiddag kreeg het KLPD een melding dat er op de A20 een auto asociaal rijgedrag vertoonde: hij zou mensen van de weg proberen te drukken. Even later knalde een ander voertuig op de auto die op de vluchtstrook stond. De bestuurder van die andere wagen haalde een auto met aanhangwagen rechts in over de vluchtstrook en reed de vrouw aan.

Ongeboren kind

De vrouw van 20 is 35 weken zwanger. Volgens het KLPD gaat het wonder boven wonder goed met moeder en ongeboren kind. De vrouw en de veroorzaker van het ongeluk zijn met hun lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de 46-jarige rijder die tegen de vrouw aanreed is in beslag genomen. Hij zegt dat hij zo raar reed doordat hij diabetespatiënt is en een hypo had, een te lage bloedsuikerspiegel.

De A20 was na het ongeluk enige tijd afgesloten en er stonden urenlang files.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl