NOS NieuwsAangepast

'Verloting villa Winterswijk illegaal'

De Kansspelautoriteit onderzoekt of de verloting van een villa in Winterswijk illegaal is. De eigenaar van het huis wil via een buitenlandse constructie loten verkopen en zo zijn huis kwijtraken. Maar de man heeft helemaal geen vergunning, zegt de Kansspelautoriteit. Die beraadt zich nu op stappen.

De villa staat al een tijd te koop voor een miljoen euro. De eigenaar wil 60.000 loten van 50 euro verkopen en zo 3 miljoen euro binnenhalen. Degene die het huis wint, krijgt ook nog extra geld voor het betalen van een belastingaanslag. "Want die kan flink zijn", zegt de eigenaar.

Sportwagens

Voor de verloting van de Winterswijkse villa is een constructie bedacht met een Britse bv. De verloting gebeurt vanuit Costa Rica. Voor een kansspel op de Nederlandse markt is een vergunning nodig.

De eigenaar van de villa verloot via een site ook zaken voor anderen. Voor een paar tientjes kunnen mensen loten kopen voor boten, dure sportwagens en villa's in het buitenland.

De Kansspelautoriteit kan bij illegale praktijken overgaan tot verschillende sancties, zoals het opleggen van een boete.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl