NOS NieuwsAangepast

Gouden Griffel voor Bibi Dumon Tak

De Gouden Griffel, de prijs voor het mooiste Nederlandstalige kinderboek, is uitgereikt aan Bibi Dumon Tak. De jury noemt haar boek Winterdieren een 'parel binnen de non-fictie'.

De auteur kreeg de prijs tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. Aan de Gouden Griffel is een bedrag verbonden van 1500 euro.

Vier keer zilver

Bibi Dumon Tak schreef verschillende non-fictieboeken voor kinderen. Ze kreeg vier keer eerder de Zilveren Griffel. Met Winterdieren wint ze voor het eerst de hoofdprijs.

In Winterdieren neemt Dumon Tak de lezer mee naar de fauna in koude gebieden. In 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk, Laika tussen de Sterren, over het Russische hondje dat in 1957 als eerste levende wezen in de ruimte is geweest.

Hallo Wereld!

De Kinderenboekenweek heeft dit jaar als thema Hallo Wereld!. Het boekenweekgeschenk Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37 is geschreven door Tosca Menten. Dit boek komt ook uit in een grootlettereditie.

Fleur van der Weel, illustrator van het Prentenboek van de Kinderboekenweek Hallo, kreeg het eerste exemplaar van een zogenoemde pop-up postzegel. Die postzegel komt op 8 oktober uit in het kader van de Kinderboekenweek.

Tropenmuseum

Met het boekenweekgeschenk kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek gratis naar drie wereldmusea: het Tropenmuseum in Amsterdam, Museum Volkenkunde in Leiden en het Afrika Museum in Berg en Dal.

De Kinderboekenweek duurt tot en met 14 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl