NOS NieuwsAangepast

Fiscuszaak Moszkowicz voor rechter

De belastingkamer van de rechtbank in Haarlem buigt zich vrijdag over het conflict dat advocaat Bram Moszkowicz heeft met de Belastingdienst. De zaak wordt gedeeltelijk achter gesloten deuren behandeld.

De maatschap van de broers Moszkowicz kwam in 2010 in aanvaring met de Belastingdienst. De fiscus verdenkt Bram Moszkowicz van het ontduiken van belastingen. De Belastingdienst legde een hypothecair beslag van ruim een miljoen euro op het pand van Moszkowicz Advocaten in Amsterdam.

Sommen contant geld

In mei maakte de familie bekend dat de maatschap is ontbonden. Als reden werd opgegeven dat Bram Moszkowicz naast de advocatuur ook andere werkzaamheden verricht. Van een relatie met het conflict met de fiscus zou geen sprake zijn.

Het conflict met de fiscus is niet de enige tegenslag voor Bram Moszkowicz. De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten eiste enkele weken geleden bij het tuchtcollege van de advocatuur dat de bekende strafpleiter voor een half jaar wordt geschorst. Volgens de deken neemt Moszkowicz regelmatig grote sommen contant geld aan zonder dit te melden bij de Orde, zoals advocaten verplicht zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl