NOS NieuwsAangepast

Groot tekort aan ICT-personeel

Er is een nijpend tekort aan ICT'ers, technici en financieel specialisten. Ook de bouwsector krijgt niet alle vacatures vervuld. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van salarisverwerker ADP, bureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder duizend personeelsfunctionarissen.

Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluiten niet goed aan. Bij defensie bijvoorbeeld is het tekort aan technici zo groot dat er bonussen worden gegeven aan starters. Tegelijkertijd wordt gesneden in het overige personeelsbestand.

Overschot

Bureau Berenschot verwacht dat de spanning op de arbeidsmarkt verder gaat oplopen. Zo is er in de ICT-sector een overschot aan lager geschoold personeel, maar zijn er vacatures in functies voor hoogopgeleid personeel. ICT-opleidingen op hbo- en universitair niveau zijn echter niet populair.

De moeilijkst vervulbare vacatures zijn ICT-dienstverlening, productiepersoneel in de landbouw en visserij, en technici en onderhoudspersoneel in de industrie. Ook de gezondheidssector heeft moeite om personeel te werven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl