NOS NieuwsAangepast

Van Gent (GL) voor fusie met PvdA

GroenLinks-prominent Ineke van Gent ziet wel wat in een fusie van haar partij met de PvdA. In Vrij Nederland zegt ze dat de partij niet zomaar moet worden opgeheven, maar dat dat geen taboe moet zijn in de discussie.

Van Gent heeft ruim 14 jaar in de Kamer gezeten voor GroenLinks, waarvan ruim anderhalf jaar als vicefractievoorzitter. Ze zegt in Vrij Nederland dat ze altijd al voor linkse samenwerking is geweest. "Als het erop aankomt, zou ik kiezen voor een fusie met de PvdA", aldus Van Gent, die na de verkiezingen de Kamer verliet.

Discussie

In een nadere toelichting zegt van Gent dat ze niet pleit voor een onmiddelijke fusie, maar volgens haar moet er wel een discussie komen over de politieke positie van GroenLinks. "En áls tot een fusie wordt besloten, dan met de PvdA," vindt ze.

Na de voor GroenLinks heel slecht verlopen verkiezingen is de discussie over de positie van de partij weer opgelaaid. Ook oud-Europarlementariër Lagendijk zegt dat GroenLinks er misschien beter voor kan kiezen de krachten te bundelen met de PvdA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl