NOS NieuwsAangepast

Studenten Nigeria doodgeschoten

Zeker 26 studenten zijn in koelen bloede doodgeschoten en doodgestoken op een hogeschool in het noordoosten van Nigeria. Volgens een docent moesten de studenten in een rij gaan staan en hun naam roepen. Sommigen werden daarop gedood, anderen niet.

Een Nigeriaanse politieman heeft het nieuws gemeld aan de BBC. Het is onduidelijk wie de gewapende mannen waren die de executies uitvoerden. Het gebeurde op de campus van de hogeschool van de stad Mubi.

Boko Haram

De moorden volgen op een grote legeroperatie in de stad tegen de islamitische terreurgroep Boko Haram enkele dagen geleden. Boko Haram betekent letterlijk 'Westers onderwijs is een zonde'. De terreurgroep heeft nog niet gereageerd op de moorden in Mubi.

Volgens een docent, die niet wilde dat zijn naam wordt genoemd, zijn er mogelijk zelfs veertig studenten doodgeschoten. Het was hem niet duidelijk waarom sommige studenten in de rij werden gespaard. Onder de doden zijn volgens hem ook moslims.

Takken

Hij zei dat studenten nu proberen de stad te ontvluchten. Velen zouden takken op hun auto's hebben gelegd, een traditioneel teken van neutraliteit in Nigeria.

Boko Haram wil dat in heel Nigeria de islamitische wet wordt ingevoerd. Bij aanslagen van de terreurbeweging zijn dit jaar al meer dan duizend mensen omgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl