NOS NieuwsAangepast

School Kerkrade dicht om scheuren

Een schoolgebouw in Kerkrade blijft voorlopig dicht omdat er scheuren in de vloeren zijn gevonden. De Campus werd vrijdag in allerijl gesloten en de 470 leerlingen van het Charlemagne College werden naar huis gestuurd.

De scheuren werden begin dit jaar al ontdekt, maar toen leverden die geen gevaar op. Onlangs bleek dat het aantal scheuren in de betonnen vloeren flink was toegenomen. Daarop besloot burgemeester Som van Kerkrade het gebouw te sluiten.

Er zitten scheuren in de vloeren van zowel de begane grond als de eerste en tweede etage. Volgens de onderzoekers vormen de vloerdelen geen samenhangend geheel meer.

Vervangende lesruimte

Som weet nog niet wat de oorzaak is van de scheuren. Het gebouw aan de de Spekhofstraat is voorlopig dicht voor extra onderzoek. De uitkomst wordt op z'n vroegst half oktober verwacht.

Tot die tijd moet vervangende lesruimte gevonden worden voor de 470 leerlingen van het Charlemagne College. Ook de 850 leerlingen van de muziekschool en de 300 cursisten van de De Vrije Akademie Zuid-Oostelijke Mijnstreek moeten elders gehuisvest worden.

Vervangende ruimte

De gemeente hoopt dat donderdag vervangende schoolruimte gevonden is voor de leerlingen van het Charlemagne College.

Het gebouw de Campus is sinds 2005 in gebruik. Het is het grootste bouwproject uit de geschiedenis van de gemeente Kerkrade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl