NOS NieuwsAangepast

Autofabriek NedCar is gered

Autofabriek NedCar is gered. Het Bornse bedrijf wordt overgenomen door het Eindhovense VDL. Het personeel wordt vanochtend ingelicht.

Industrieconcern VDL wil in Born Mini's gaan bouwen voor de Duitse autofabrikant BMW. Daarmee blijven 1500 banen behouden.

NedCar kwam in de problemen nadat eigenaar Mitsubishi begin dit jaar bekend had gemaakt te stoppen met de productie van auto's in Born.

Maanden werk

Aan de overname is maandenlang gewerkt. De deal was vorige week al nagenoeg in kannen en kruiken, maar het wachten was nog op het zetten van alle handtekeningen. Bij de redding van NedCar zijn veel partijen betrokken. Niet alleen overnamekandidaat VDL, autofabrikanten Mitsubishi en BMW, maar ook de politiek speelt een rol.

Demissionair minister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft zich samen met de regionale overheid en de vakbonden in allerlei bochten gewrongen om NedCar te redden.

De redding van NedCar betekent het behoud van werkgelegenheid voor 1500 man. De werknemers worden eind dit jaar, als Mitsubishi vertrekt, collectief onslagen maar ze hebben een terugkeergarantie. BMW wil in 2014 beginnen met de bouw van Mini's in Born.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl