Spurs verrassen Manchester United

Tottenham Hotspur heeft in de Premier League verrast met winst bij Manchester United: 2-3.

Jan Vertonghen en Gareth Bale scoorden voor rust namens de Londenaren. Robin van Persie stond na rust aan de basis van de 1-2 (Nani) en de 2-3 (Shinji Kagawa). Clint Dempsey had de gasten tussendoor bij een counter op 1-3 geschoten.

Eerste zege Liverpool

Liverpool boekte in Norwich pas zijn eerste competitiezege van het seizoen. Mede dankzij drie doelpunten van Suarez won Liverpool met 5-2.

Manchester City had zijn handen vol aan Fulham. De kampioen leek af te stevenen op een gelijkspel, maar met de invallers Dzeko, Nasri en Balotelli werd de winst toch veiliggesteld (2-1). Dzeko maakte in de slotfase het winnende doelpunt.

Chelsea wint stadsderby

Chelsea is ook na speelronde zes koploper in de Premier League. Bij stadgenoot Arsenal werd een zege geboekt: 1-2. De Gunners waren zeker niet de mindere, maar ontbeerden voorin enig geluk en knoeiden er achterin op los. Zo kon bij de 0-1 Fernando Torres ongehinderd raakschieten.

Gervinho trok namens Arsenal de stand weer gelijk, maar vlak na rust ging het weer mis. Een vrije trap van Juan Mata ging via verdediger Laurent Koscielny het doel in.

In het vervolg zorgde Chelsea-doelman Petr Cech ervoor dat de thuisploeg zonder punten bleef. De Tsjech redde zeer knap op een kopbal van Lukas Podolski en een schot van Olivier Giroud.

Wedstrijd weggegeven

Manager Arsène Wenger van Arsenal hield een bitter gevoel over aan de verloren topper. De Fransman vond dat zijn ploeg de wedstrijd had weggegeven. "Defensief waren we niet op het niveau dat nodig is in zo'n wedstrijd", zei Wenger. "Daarvoor zijn we afgestraft. We moeten meer persoonlijkheid en autoriteit gaan tonen."

Wenger had Laurent Koscielny centraal achterin de voorkeur gegeven boven Per Mertesacker. Uitgerekend de Franse verdediger ging bij beide treffers van Chelsea in de fout.

"Ach, je kan nu zeggen dat ik een foute keuze heb gemaakt, maar daarmee doe je de kwaliteiten te kort van de spelers die er nu in stonden", aldus Wenger. "En bovendien kan niemand alle wedstrijden spelen, zo simpel is het."