NOS NieuwsAangepast

Sprinters krijgen weer toiletten

De NS gaat toch toiletten installeren in sprinters. Daarmee komen de spoorwegen terug van een eerder besluit.

De komende jaren gaat de NS alle nieuwe treinen uitrusten met nieuwe toiletruimtes. Daarin is plaats voor een wc, een urinoir, een wasbak en een opklaptafel voor het verschonen van baby's. De toiletruimtes worden als eerste geplaatst in de nieuwe dubbeldekkers. Ook alle andere treinen krijgen zo'n toiletruimte, inclusief de sprinters.

Oude sprinters krijgen pas een toilet als het hele treinstel wordt vernieuwd. Het kan daardoor nog jaren duren voordat ze allemaal een toilet aan boord hebben.

Plaszak

De afgelopen jaren was er veel discussie over de wc-loze Sprinters. De Tweede Kamer nam eind 2010 nog een motie aan waarin minister Schultz van Haegen werd opgeroepen om alle stoptreinen weer uit te rusten met een toilet. De bewindsvrouw zei toen dat ze het in economisch slechte tijden niet verantwoord vond om daar zo'n negentig miljoen euro aan te besteden.

Vorig jaar leidde een mogelijke oplossing van NS tot hilariteit: het bedrijf stelde toen dat mensen in gestrande sprinters geholpen zouden worden met een plaszak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl