NOS NieuwsAangepast

Excuses Apple voor fouten maps

Apple-topman Tim Cook biedt zijn excuses aan voor de fouten in de maps-applicatie die vorige week gelanceerd werd. Dat meldt Apple op zijn website. De topman raadt zelfs aan om gebruik te maken van applicaties van concurrenten zoals Bing, Nokia en Google.

Vorige week ontstond een storm van kritiek toen de nieuwe software voor de iPhone uitkwam. Daarmee introduceerde Apple ook een nieuw navigatiesysteem. Het was de bedoeling om met die update de kaarten van concurrent Google aan de kant te schuiven. Al snel bleken de kaarten van Apple echter vol fouten te zitten.

Meestal worden vernieuwingen door Apple met enthousiasme ontvangen door een grote schare trouwe fans. Excuses worden dan ook niet snel gemaakt.

Oplossing

Eerder waren er schoorvoetend excuses voor de slechte ontvangst van de iPhone 4. Door een fout in de antennes kon het bereik plotseling wegvallen. Pas na enkele weken erkende toenmalig topman Steve Jobs het probleem en kwam hij met een oplossing. Een hoes moest het bereik van de telefoons verbeteren.

Topman Cook benadrukt dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing. Dankzij tips van de vele gebruikers hoopt hij zo snel mogelijk de grootste fouten te kunnen oplossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl