Teeven: wietpas gaat door

 »
  ANP

Het kabinet wil de invoering van de wietpas doorzetten. Veel gemeenten zien niets in de pas. Het is de bedoeling dat hij op 1 januari in heel Nederland verplicht wordt. De pas is al ingevoerd in de zuidelijke provincies.

Onder meer de vier grote steden zijn bang voor het aantrekken van illegale straathandel en vanochtend lieten acht Limburgse gemeenten weten dat ze opschorting willen van de landelijke invoering.

'Geen concessies'

Teeven benadrukte dat in de gebieden waar de pas al is ingevoerd de overlast is afgenomen. "We doen geen concessies en we gaan er gewoon mee door." Volgens hem wordt de illegale straathandel hard aangepakt.

De wietpas wordt wel volgende maand geëvalueerd en het kabinet gaat met de lokale overheden overleggen over de manier hij verder wordt ingevoerd. Daarbij gaat het ook om het tempo.

Deel deze pagina

Video

Teeven: geen concessies wietpas

Staatssecretaris Teeven over de wietpas: "We doen geen concessies, we gaan er gewoon mee door. Het is Rijksbeleid en we zullen het... in goed overleg invoeren."

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio