Elm helpt AZ langs Veendam

AZ heeft zonder enige moeite de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. In Alkmaar versloeg het elftal van trainer Gertjan Verbeek SC Veendam met 4-1.

Viktor Elm had er na 34 minuten al drie gemaakt. De eerste twee na een vloeiende aanval, de derde uit een strafschop. Een kwartier voor tijd zorgde de Amerikaanse spits Jozy Altidore, ook vanaf elf meter, voor 4-0. Tom Overtoom scoorde kort daarop uit een vrije trap tegen voor de club uit de Jupiler League.

Bij AZ debuteerde Mikhail Rosheuvel in de basis. De vleugelspits verving Roy Beerens, die zich kort voor aanvang ziek afmeldde. Rosheuvel leverde in de achtste minuut de voorzet waaruit Elm koppend de score kon openen. Ook de Noorse middenvelder Markus Henriksen mocht van trainer Verbeek voor het eerst aan een wedstrijd van AZ beginnen.

De amateurs van EHC plaatsten zich bij de laatste 32 door de uitwedstrijd tegen De Zouaven te winnen: 0-1. Ron Starmans werd vijf minuten voor tijd de gevierde man bij de hoofdklassers uit Hoensbroek.