NOS VoetbalAangepast

Achilles '29 laat PSV wankelen

PSV is met moeite doorgedrongen tot de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De Eindhovenaren wonnen in Groesbeek met 3-2 van Achilles '29.

De algeheel amateurkampioen kwam al na een minuut op 1-0 toen Thijs Hendriks gepruts van Mathias Zanka in de achterste linie afstrafte. PSV, dat met een veredeld B-team aan de aftrap was verschenen, trok de zaak echter binnen een half uur recht via goals van Jürgen Locadia, die de zieke Tim Matavz verving in de spits, Zanka en Timothy Derijck.

Achilles bleef in zijn kansen geloven en kwam na een uur via een intikker van Ivo Rigter op 2-3. PSV, dat Georginio Wijnaldum nog een strafschop zag missen, verdedigde in het vervolg zo zwak dat Achilles kans op kans kreeg. Daniël van Straaten, Rigter en Daan Paau, die de binnenkant van de paal trof, hadden de gelijkmaker op hun schoen, maar een kater bleef PSV-coach Dick Advocaat bespaard op zijn 65ste verjaardag.

"Zij hadden zelfs nog simpel de 3-3 kunnen maken", mopperde de jarige job. "Dat mag op dit niveau niet gebeuren. Iedereen ging uit positie lopen, terwijl we de wedstrijd gewoon hadden moeten beslissen. Er liepen een paar spelers die zich vanavond hadden kunnen bewijzen, maar ik heb het niet gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl