NOS NieuwsAangepast

Van Miltenburg: beleefdheidsbezoek

Het bezoek van de informateurs aan koningin Beatrix is niet meer dan een beleefdheidsbezoek. Dat heeft Kamervoorzitter Van Miltenburg gezegd na een gesprek met de fractievoorzitters.

Vanochtend werd bekend dat Van Miltenburg de koningin heeft gevraagd de informateurs te ontvangen en dat de koningin daar op ingaat. De informateurs Kamp en Bos gaan morgenmiddag bij haar op bezoek.

Een deel van de Kamer onder leiding van D66-leider Pechtold voelde zich overvallen door de actie van de Kamervoorzitter en wilde weten waarom ze dit zo had gedaan. Sinds dit voorjaar ligt het initiatief in de formatie niet meer bij de koningin, maar bij de Kamer.

Kritiek

Naar aanleiding van de kritiek uit de Kamer riep Van Miltenburg de fractievoorzitters bij zich om uitleg te geven. Volgens haar is het idee voor het bezoek van de informateurs aan de koningin gisteren ontstaan. Het bezoek is niet bedoeld om met de koningin over de inhoud van de formatie of over het tijdpad te praten, aldus Van Miltenburg.

De Kamervoorzitter heeft de fractievoorzitters beloofd dat ze dit soort dingen voortaan van tevoren aan hen zal melden. De Kamer neemt genoegen met de uitkomsten van het overleg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl