NOS NieuwsAangepast

Kamer: minder korting pensioenen

Pensioenfondsen hoeven volgend jaar minder te korten op hun pensioenen dan eerder voorzien. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het pakket maatregelen van het kabinet om de fondsen meer lucht te geven, onder meer door de rekenrente te verhogen. Dat bleek bij een overleg in de Tweede Kamer met staatssecretaris De Krom.

Jongeren de dupe

De beoogde coalitiepartijen VVD en PvdA en ook het CDA stelden zich op achter zijn plan om de rente te verhogen waarmee de pensioenfondsen hun vermogen op lange termijn moeten berekenen. D66 en GroenLinks wijzen dit af. Zij zijn bang dat jongere generaties daarvan de dupe worden.

Niet nodig

PVV en SP en 50Plus willen helemaal geen kortingen op pensioenen. Die is volgens hen niet nodig. De SP vindt dat De Krom zich niet aan de pensioenwet houdt. Daarin staat dat er eerst premies moeten worden verhoogd voordat er wordt gekort op pensioenen. De SP wil dat een brede staatscommissie de pensioenproblematiek in beeld brengt, maar De Krom voelt daar niets voor. 50Plus heeft ook grote bezwaren tegen de vervroegde verhoging van de AOW- en pensioenleeftijd naar 67 jaar,"zolang er onvoldoende banen voor ouderen zijn en het ontslagrecht wordt versoepeld".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl