NOS NieuwsAangepast

15 agenten gewond in Haren

Bij de rellen in Haren zijn in totaal 15 politiemensen gewond geraakt. Dat blijkt uit een inventarisatie onder de korpsen die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Haren actief waren.

Het zijn vooral verwondingen als kneuzingen en blauwe plekken, zegt de politie. Ook kreeg een agent glas in zijn oog. Het is nog onduidelijk hoe het met hem gaat. Een andere agent brak bij de rellen zijn middenvoetsbeen.

Enkele agenten hebben aangegeven dat ze de rellen als zeer bedreigend hebben ervaren. Mocht er behoefte aan zijn, dan wordt er voor hen psychologische hulp geregeld.

Opnieuw aanhoudingen

Er zijn verder opnieuw drie aanhoudingen verricht. Het zijn twee jongens van 18 en één van 16 jaar. De jongens zijn aangehouden op basis van filmbeelden die bij de politie zijn binnengekomen. Een jongen van 18 wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere twee zijn vrijgelaten, maar blijven verdachte in de zaak.

De politie heeft inmiddels ruim 400 tips binnengekregen over de rellen. Er zijn ook enkele tips over de mishandeling van de man van 84 in Haren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl