NOS NieuwsAangepast

Vraag naar studentenkamers groeit

Tot 2020 zijn er 33.000 extra studentenkamers nodig. Dat komt doordat het aantal studenten in deze periode groeit met 85.000. Dat staat in de landelijke monitor studentenhuisvesting van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting in Nederland.

De monitor is onderdeel van het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting, dat vorig jaar werd ondertekend. Hierin werd afgesproken dat er tot 2016 16.000 studentenkamers worden bijgebouwd. Maar dat is volgens Kences dus lang niet genoeg.

"Op basis van cijfers van het ministerie van Onderwijs en de Dienst Uitvoering Onderwijs zien we dat de vraag naar kamers de komende jaren alleen maar zal toenemen", zegt Kences-directeur Buitenhuis. "Daar zullen we de komende tijd mee aan de slag moeten." Hij wil de uitkomsten van het onderzoek bespreken met de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken.

Toekomstige woonwensen

Om ook inzicht te krijgen in de toekomstige woonwensen van studenten, ondervroeg Kences 35.000 studenten. De helft geeft de voorkeur aan een kamer met een eigen douche, toilet en eventueel een keuken. Tweederde van de studenten woont op dit moment in een kamer waarbij ze deze voorzieningen moeten delen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl